© Loek de Bakker

© Loek de Bakker

Wees nergens bang voor. De wereld is van jou, voor even.

Toneelschuur Producties presenteert Starring#21: Dorian Gray, gebaseerd op Oscar Wildes beroemde roman The Picture of Dorian Gray.

De jonge, knappe Dorian Gray wordt geschilderd door de beroemde Basil Hallward. Als Dorian het meesterwerk ziet, wenst hij dat hij er eeuwig zo uit zal blijven zien als op het portret. Dorian leeft hard en gaat alle grenzen te buiten. Niets treft hem, terwijl het portret steeds monsterlijker wordt.

Regisseur Loek de Bakker trekt het portret van Dorian Gray uit het Victoriaanse Londen en houdt het samen met een groep Haarlemse jongeren tegen het licht. Wat als we alles kunnen doen waar we zin in hebben, zonder de consequenties te hoeven dragen? Een scherpe, muzikale voorstelling over uiterlijke schoonheid en onze donkere verlangens.

“In de regie van Loek de Bakker ging Wilde’s vertelling over jongeren die liever feesten dan nadenken, en over een jongen die door bewondering verhardt en de verdoving van drugs en snelle seks verkiest boven Sybil en Basil die hem werkelijk liefhebben.” - De Groene Amsterdammer

Met Adrie Cossee, Beer Crolla, Shannon Duyve, Sicco van Giffen, Ies Kaczmarek, Indi Kemper, Eva Kievit, Emma Koopman, Bram van Leen, Julia Pera, Mylan Simonis, Rosa van Zonneveld Regie Loek de Bakker Chef d’équipe Heleen van Ham Bewerking Loek de Bakker naar Oscar Wilde en Koen Tachelet Muziek Reinier van Harten Advies decor en kostuum Janne Sterke Met dank aan Tjeerd Posthuma, Tjade Bouma en David Laport

© Mette Stam