© Lonneke van der Palen

© Lonneke van der Palen

Ze is knap, rijk, avontuurlijk, verveeld en suïcidaal. Ze is Wisteria Lane, Betty Draper en Barbie, alleen heeft ze een pistool. Zij is Hedda.

Loek de Bakker studeert af met een eigenzinnige versie van Ibsens Hedda Gabler (1890). Een voorstelling over een vrouw die wil leven, maar alles alleen maar kapot kan maken. Zijn Hedda was ooit queen of the prom, droom van elke man en schrik van menig meisje. Hedda ging hard, maar trouwde plots met de saaiste jongen van de stad. Werd ze volwassen, of werd ze bang? Haar minnaars en klasgenootjes staan nog vol in het leven. En Hedda? Die verveelt zich dood en roddelt en manipuleert tot ze zelf volledig buiten spel staat.

Tekst naar Henrik Ibsen Bewerking Loek de Bakker en Belle van Heerikhuizen Regie Loek de Bakker Spel Sven Bijma, Yela de Koning, Marit Meijeren, David van Uuden, Abel de Vries Dramaturgie Tjeerd Posthuma Set design Studio Dennis Vanderbroeck Kleding David Laport Coaching Casper Vandeputte Productie Charlotte Sickler Publiciteitsbeeld Lonneke van der Palen Grafisch Ontwerp Tjade Bouma

Deze voorstelling is een coproductie van Toneelacademie Maastricht en Theater aan het Spui.

Deze voorstelling werd gespeeld in Zaal3 in Den Haag, De Bordenhal in Maastricht en Het Compagnietheater in Amsterdam

© Lucas de Groen en Bart Rademakers